BMW iPerformance

Det elektriske drivkonseptet BMW iPerformance byr på ren kjøreglede – nesten lydløst og utslippsfritt. De tre hovedkomponentene danner kjernen i BMW iPerformance: elmotoren, det høyeffektive litiumionbatteriet og den intelligente energistyringen.

INTELLIGENT, DYNAMISK OG ELEKTRISK

BMW iPerformance

Fremtidsrettet mobilitet med BMW iPerformance.
Drivkonseptet BMW iPerformance har imponerende dynamiske kjøreytelser som vekker begeistring. Kombinasjonen av elmotor, høyeffektivt litiumionbatteri og intelligent energistyring gir spenstige kjøreopplevelser og akselerasjon som tar pusten fra deg. Når bilen kun bruker elmotoren, kjører du helt uten lokale utslipp.

Elmotoren er et innovativt produkt fra BMW Group og en integrert del av alle BMW-modeller med elektrisk drift. Når batteriet er fulladet, har f.eks. BMW X5 med iPerformance en maksimal rekkevidde på ca. 3 mil når den kun bruker elmotoren. Dermed kan du kjøre nesten alle kortere strekninger i hverdagen uten lokale utslipp. Når det er behov for det, kan elmotoren brukes som en boost-funksjon som gir ekstra kraftfull akselerasjon, for eksempel ved forbikjøring.

Alle biler med BMWi Performance-teknologi får energi til elmotoren fra en avansert batterienhet. Det høyspente litiumionbatteriet har et kjølesystem som sørger for at batteriet alltid holder optimal driftstemperatur. Dette øker effekten og batteriets levetid. Batteriet kan lades overalt hvor det finnes strøm. Det holder med en helt vanlig 230-volts stikkontakt.

Best mulig energiutnyttelse og alltid tilgang til nok ytelse – det sørger den intelligente energistyringen for. I tillegg styrer den andre BMW EfficientDynamics-tiltak som er spesielt tilpasset biler med elektrisk synkronmotor. Den intelligente energistyringen optimerer elmotorens virkningsgrad og det høyeffektive batteriet ved hjelp av forutseende energistyring. Den bruker navigasjonsdata for å beregne optimale innkoblingstidspunkt for elmotoren, og hvilke strekninger og kjøresituasjoner som egner seg best for lading av batteriet. Dette sparer inntil ti prosent energi, slik at du kan kjøre en lengre strekning kun med elmotoren. Bevegelsesenergien som frigjøres ved bremsing og når hastigheten senkes, lagres i det høyeffektive litiumionbatteriet ved hjelp av Brake Energy Regeneration. Den lagrede energien kan alltid brukes til å øke den totale motoreffekten.
ECO PRO-modus gjør at du bare trenger å trykke på en knapp for å stille inn alle bilsystemene slik at de er mest mulig effektive og utnytter energien på en intelligent måte. Det skjer ved at den intelligente energistyringen reduserer komfortfunksjonene etter behov. I tillegg får du tips på kontrolldisplayet, som hjelper deg å kjøre mest mulig effektivt, slik at rekkevidden blir så stor som mulig.

 

Modellene

 

BMW 2-serie iPerformance Active Tourer


BMW 2-serie iPerformance Active Tourer har en 3-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor kombinert med en elmotor. Den samlede effekten er på 224 hk. Både elektrisk firehjulsdrift og automatgir er standard, slik at du er sikret et optimalt veigrep. Bilen har en elektrisk rekkevidde på inntil 40 km, stor innvendig plass og et praktisk bagasjerom på 400 liter.

 

BMW 3-serie iPerformance


Kombinasjonen av elmotor og BMW TwinPower Turbo samler det beste fra to verdener i en særdeles dynamisk og komfortabel sedan, nemlig BMW 330e. Innovative løsninger er kombinert med sportslige og elegante egenskaper på en svært vellykket måte. Resultatet av dette er imponerende kjøredynamikk, svært effektiv energiutnyttelse og ingen lokale utslipp. Med den elektriske motoren har du en rekkevidde på inntil 40 km. Bilen tar deg fra 0-100 km/t på så lite som 6,1 sekunder, og har et utslipp på kun 44 gram CO2.

 

BMW X5 iPerformance

Med den helt nye BMW X5 iPerformance får du en komplett Plug-in Hybrid med xDrive, BMWs intelligente firehjulsdrift. Dette gir optimalt veigrep og dynamiske kjøreegenskaper. Med den ladbare elektriske motoren kan du kjøre utslippsfritt inntil 31 km opp til 120 km/t. Om du skal på lengre turer tar den kraftige BMW TwinPower Turbo bensinmotoren deg frem hele veien. 0-100 km/t går unna på kun 6,8 sekunder. Bilen har et romslig bagasjerom på 500 liter.